De leden van STV De IJshazen en ervaren en onervaren deelnemers genieten van derde landelijke skate4daagse. Naast clinics krijgen vanaf zeven uur de snelle rijders vrij baan

Bij Schaatstrainingsvereniging De IJshazen zijn afgelopen week weer veel rondjes geskeelerd. Voor de derde keer kon er worden deelgenomen aan de landelijke skate4daagse. De deelnemers die zich hadden aangemeld en veel eigen leden genoten zichtbaar van het prachtige weer. Het briesje maakte het heerlijk om te skeeleren.

Van maandag tot en met vrijdag kon iedereen vier of zelfs vijf dagen meedoen. Voor de deelnemers was er een stempelkaart en elke avond kon er zo een stempel verdiend worden. Op donderdag en vrijdag werden de medailles en certificaten uitgereikt. Als cadeau ontving iedereen een mooie bidon. Met elkaar maken we het altijd gezellig. Een aantal ouders zorgde voor koffie, thee en wat lekkers. Op de baan was er muziek. Voor de jongere kinderen was er een springkussen geregeld.

Clinics voor jong en oud

STV De IJshazen had deze avonden twee uur achter elkaar de baan. Tijdens het eerste uur kon aan clinic worden meegedaan waarbij de basistechniek werd uitgelegd. Zo waren er bijvoorbeeld beginners die wilden leren remmen. Bij de kinderen werd er door middel van spelletjes geoefend met de techniek. Met een slalom om pionnen oefen je de wendbaarheid. Tijdens het tweede uur kwamen de snellere skeeleraars op de baan. Zo hielden we het veilig voor iedereen. Ongeveer 45 personen hebben genoten van dit evenement. Met dank aan een bijdrage uit Sportakkoord organiseerden STV De IJshazen dit evenement. Het is een mooie manier om iedereen de kans te geven kennis te maken met de skeelersport en onze vereniging. In de zomer gebruiken de schaatsers skeeleren of wielrennen om op conditie te blijven. Maar deelnemen aan skeelerwedstrijden is ook mogelijk. Van september tot maart wordt er geschaatst en is er wekelijks een droogtraining voor het verbeteren van de balans.

Bron: Hoogeveensche Courant