Beste Schaatsliefhebber,

 

Voor de schaatsers die zeker willen zijn van goed (en geveegd) ijs in een rustige en natuurlijke omgeving, is Falun in Zweden een goede bestemming:

goed ijs van eind december tot eind maart. Bij sneeuwval (vanaf januari) een bijzonder actieve ijsvereniging die doorlopend een brede baan tot

circa 50 km veegt: De langste (en breedste) geveegde baan van Europa!

Vlak in de buurt, in Dalarna: nog veel meer heerlijke schaatsmeren, voor de liefhebbers verschillende ski-gebieden en oneindige langlaufloipes.

 

In 5 stappen een heerlijke schaatsvakantie

 

  1. Kijk in uw agenda
  2. Reserveer overnachtingen– Een kamer in het hostel 300 meter van het ijs, een bungalow in het bos aan het ijs, een hotel in het

stadje of een airbnb in de wijk bij het ijs.

  1. Bespreek een reis– Vliegen van Weze bij Nijmegen of Schiphol (vanaf circa €100) en verder per trein (vanaf €40 retour) of per

huurauto. Of helemaal met auto/busje (vanaf 1350 km).

  1. Schaatsen slijpen, warme kleren mee
  2. Genieten maar!

 

Omdat ik zelf met veel plezier al enkele jaren in Zweden het natuurijs ga opzoeken, heb ik alle informatie bij elkaar gezet op www.NatuurijsZweden.nl.

Hier vind je alle reisinformatie, maar ook: Wanneer wordt de 200km-tocht gereden? Zijn er vaak toertochten? Heb ik kluunschaatsen nodig?

Kun je ter plekke schaatsen huren? Wat is de beste tijd om te gaan? Is het ijs veilig? Hoe lopen de geveegde banen over de meren?

Waar kun je gaan schaatsen in Zweden? Kun je al schaatsen in de kerstvakantie? Waar is de koek-en-zopie? Enzovoorts, enzovoorts.

En om vast in de stemming te komen: live-webcams, veel foto´s en schaatsfimpjes.

Omdat Zweden veel minder druk is dan bijvoorbeeld de Weissensee, zijn er bijna geen georganiseerde reizen naar deze uitstekende schaatslokaties.

Met de informatie op de website van NatuurijsZweden regel je zelf je reis eenvoudig via het internet.

Met behulp van lokale schaatsers biedt NatuurijsZweden in de winter doorlopend actuele (ijs-)informatie.

Kijk op de Facebookpagina of volg NatuurijsZweden op Twitter.

 

Met vriendelijke groet,

Wichert van Engelen

NatuurijsZweden.nl