Afschaffen specifieke wedstrijd voor Dames bij het Marathonschaatsen.

Het bestuur van de Marathoncommissie Gewest Fryslân heeft na aanleiding van de marathonwedstrijd voor de dames op maandag 21 oktober 2019 vanwege de zeer geringe aanmeldingen en dit ook al in het voorafgaande seizoenen het geval was, besloten om geen specifieke wedstrijd meer voor de dames te organiseren.

De dames die zich thans opgeven voor de marathonwedstrijden zullen op basis van tijden gereden op de 1500 meter worden ingedeeld in de categorie C1, C2 en C3 bij de heren.

Voor de dames zowel B junioren alsmede senioren, zal na elke wedstrijd wel een eigen klassement worden opgemaakt op basis zoals dit ook van toepassing is op de heren die deelnemen in de senioren groepen.

Na aanleiding van de 1e wedstrijd op 21 oktober 2019, alwaar wij de dames al hebben laten deelnemen in de C2 categorie en zij hier zeer enthousiast over waren, zijn wij van mening dat dit ook meer plezier en strijd met zich mee zal brengen in het klassement voor de dames en geeft dit ook een extra stimulans om zich te meten met overige rijders.

Erop vertrouwend u zo voldoende te hebben geïnformeerd, doen wij u hieronder het overzicht toekomen zoals de planning voor de vervolg wedstrijden zal worden georganiseerd.

Met vriendelijke groet,

Douwe Boonstra
Secretaris Marathon Gewest Fryslân