Fietsen

Na het laatste weekend van maart (als de klok weer een uur vooruit gaat) beginnen we op de maandagavond met fietsen. We starten dan om 19.00 uur en verzamelen op de parkeerplaats op de hoek Hoofdstraat - Burgerzinstraat in Zuidwolde. De exact datum van starten zal via de site bekend worden gemaakt. 
De duur van de training is zodanig dat iedereen voor het donker weer thuis is. In het begin zullen we niet langer dan een uur kunnen fietsen maar midden in de zomer is een tocht van tussen de 2 en 2,5 uur prima te doen. Er wordt gefietst in 2 of 3 groepen van verschillend niveau.
Vanaf de junioren kan worden meegefietst en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen trimmers en licentiehouders. Iedereen kan dus meefietsen. Het dragen van een fietshelm is hierbij uiteraard verplicht.

Als club doen we niet mee met fietswedstrijden. Wil je toch zo nu en dan eens een tocht fietsen dan kan dit. Op de site van de Hoogeveense toerfietsclub ‘de Peddelaars’ www.tcdepeddelaars.nl staan de tochten die zij organiseren op zowel de racefiets als ’s winters de mountainbike. Een overzicht van de te rijden landelijke toertochten vind je op de site van de NTFU www.ntfu.nl onder de kop Kalender.
 

© 2010, Schaatstrainingsvereniging de IJshazen | All rights reserved | Webworks by TLN Webdesign