Schaatstraining

In de wintermaanden wordt er uiteraard geschaatst.
Onze trainingsbaan is kunstijsbaan (hopelijk tijdelijk) “Thialf” in Heerenveen. tel.0513-637700, www.thialf.nl.
Globaal kun je zeggen dat dit meestal is vanaf eind september tot aan half maart.

Voor het schaatsen is het van belang op tijd aanwezig te zijn. Meestal is dit bij een training een kwartier voor aanvang. Je kunt dan nog even inlopen, wat rek- en strekoefeningen doen en je hebt voldoende tijd de schaatsen onder te binden.

Het verzamelpunt voor de training is aan de overkant op het rechte stuk van de baan. Meestal staan de IJshazen net voor de bocht. De IJshazen zijn te herkennen aan de heldere blauwe clubkleding.

Bij de jongste pupillen is de baan verdeeld in vakken. Zoek het vak van de IJshazen. Ook weer te herkennen aan de blauwe clubkleding van de trainer. De vakken bij de pupillen schuiven per week door. Dit betekent dat je elke week in een ander vak moet beginnen.
Om de training goed te laten verlopen worden ouders en/of begeleiders verzocht op de tribune plaats te nemen. Op deze manier kan uw kind zich volledig, met de trainer, concentreren op het schaatsen en worden zowel de schaatsers als de trainers niet afgeleid door de ouders.
Omdat de trainer graag wil weten waar iedereen is moet je je afmelden bij de trainers. Dit kan per e-mail. Als je tijdens de schaatsles eerder moet vertrekken meld je dit bij de trainer.
Bij de trainingen wordt vaak gebruik gemaakt van pilonnen. Per week is hiervoor een ijsvereniging verantwoordelijk. De ouders wordt dan gevraagd om de pilonnen weer terug in het berghok te zetten. Wacht niet tot de trainer dit vraagt maar biedt dit spontaan aan.

Volg tijdens de training de aanwijzingen van je trainer op.

Bij de ingang naar de ijsbaan vindt de kaartcontrole plaats. Zonder kaart kom je de baan niet op.
Op iedere ijsbaan zie je boven de ingang van de bochten verkeerslichten. Bij rood licht mag er niet geschaatst worden. Je mag dan de baan niet op of je moet de baan direct verlaten. Bij groen licht mag je de baan op.

Voor de veiligheid is het dragen van een helm zeer aan te raden handschoenen en een muts of haarband zijn verplicht. Zonder handschoenen, muts of haarband kom je de baan niet op.

Bij de training geldt dat de snelle rijders in de inrijbaan schaatsen. Langzame rijders schaatsen in de binnenste wedstrijdbaan. Uitrijden (rechtop schaatsen) doe je in de buitenste wedstrijdbaan. Om ongelukken te voorkomen wordt bij de starttraining een gedeelte van de baan afgezet met pilonnen. Schaats niet tussen deze pilonnen door. Je hindert dan de starttraining. Ga buiten de pilonnen om.

© 2010, Schaatstrainingsvereniging de IJshazen | All rights reserved | Webworks by TLN Webdesign